VOORgeschiedenis


Het ontstaan van Loesopzuid

LoesOpZuid is opgericht vanuit het gevoel dat de zorgsector en het traditionele werkgeverschap aan vernieuwing toe is. De kosten staan onder druk, begeleiders hebben te weinig tijd voor hun cliënten en uiteindelijk gaat dit ten koste van het bieden goede zorg. Daardoor zijn mensen langer afhankelijk van zorg. LoesOpZuid wil dat de begeleiding dusdanig te organiseren dat de zorgvrager en de begeleider centraal staan.

Binnen LoesOpZuid werken ambulant begeleiders met hun zorgvragers aan de doelen beschreven in het begeleidingsplan. Maatwerk bieden is het uitgangspunt waarbij niet de diagnose maar de hulpvraag centraal staat. Begeleiders delen onderling hun kennis en expertise.


Waarom Loesopzuid?

Na de transitie van zorgtaken naar de Wmo kwamen er vanuit wijkteams en hulpverleners opnieuw signalen dat cliënten tussen wal en schip vallen. “De gaten tussen de aanbieders worden steeds groter”. Hulpverleners hebben het gevoel vanuit de traditionele zorgsector onvoldoende tijd en ruimte te hebben om goed aan te sluiten bij de hulpvraag van cliënten en zoeken naar manieren om hun werk nog beter te kunnen doen.